Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ, ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΙΑΜΑ

Καλησπέρα φίλοι μου. Δε θα μπορούσα όμως ποτέ να προσπεράσω ένα τόσο σπουδαίο ίαμα της ελληνικής φύσης χωρίς να το αναφέρω, χωρίς να σας το συστήσω, επειδή η χρήση του είναι πολυποίκιλη και επειδή ουσιαστικά δεν κοστίζει  σχεδόν τίποτα η παρασκευή του. Πρόκειται για το σπαθόλαδο, ένα πολύ παλιό ίαμα, που βοηθάει ανέλπιστα πολύ στην ίαση των εξανθημάτων, καψιμάτων, εκζεμάτων, και γενικά πολλών δερματικών παθήσεων.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια μεγάλη μεταστροφή των ανθρώπων προς την ιαματική δύναμη της φύσης. Και το σπαθόλαδο δε μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι, λόγω της πολυχρηστικότητας και της ευκολίας στην παρασκευή του. Και τώρα είναι η εποχή που το άνθος του είναι στις δόξες του.
Όμως φίλοι μου, πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν αντικαθιστά την ιατρική συμβουλή και αγωγή. Όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο, και αν δούμε ότι κάτι επιμένει, πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσουμε τη βοήθεια ειδικού.
Όμως, επειδή το έχω δει να ενεργεί πάνω σε πληγές και διάφορους ερεθισμούς, σας προτείνω να το φτιάξετε και να το έχετε ανά πάσα στιγμή για χρήση. Και μην ξεχνάτε: ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ!
Ας δούμε πως γίνεται:

Τι χρειαζόμαστε:
500ml παρθένο ελαιόλαδο
1 γυάλινο βάζο που να χωρά το λάδι
λουλούδια σπαθόχορτου (κίτρινες κορυφές μόνο)

Πως το φτιάχνουμε:
Μαζεύουμε τα λουλούδια του σπαθόχορτου από δάσος και όχι δίπλα από το δρόμο,  όπως εξάλλου και όλα τα βότανα, για να είναι όσο καθαρότερο γίνεται. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε σε πετσέτα, ν' αποβάλλουν όλο το νερό.

Είναι έτοιμα για τα επόμενα βήματα.

Μέσα στο γυάλινο βάζο τοποθετούμε τα λουλούδια πατώντας τα καλά, να χωρέσουν όλα. Γεμίζουμε με το ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά το βάζο.

Τοποθετούμε το βάζο σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος για πολλές ώρες τη μέρα, για σαράντα μέρες. Ανακινούμε το βάζο 2 φορές τη μέρα.

Μετά το πέρας των σαράντα ημερών, στραγγίζουμε με φίλτρο του καφέ το λάδι από τα λουλούδια και φυλάμε σε καθαρά γυάλινα δοχεία, σε σκιερό μέρος.

Χρησιμοποιούμε πάνω σε πληγές ωσάν απολυμαντικό, ακόμα σε καψίματα, ερεθισμούς και ό, τι άλλο δερματικό πρόβλημα έχουμε. Λίγες σταγόνες σε βαμβάκι, και μια επάλειψη στο πονεμένο μέρος, θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της πληγής, της μόλυνσης, του ερεθισμού.
Δεν πρέπει να υπάρχει σπίτι ελληνικό στις μέρες μας που να μην έχει το σπαθόλαδό του.
Φτιάξτε το φίλοι μου, είναι πολύ εύκολο.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΠΙΛΙΝΓΚ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΣΩΜΑΤΟΣ

Καλησπέρα φίλες μου. Δεν υπάρχει γυναίκα σήμερα στον κόσμο να μην χρησιμοποιεί καλλυντικά κάποιου είδους. Η φιλαρέσκεια είναι στο αίμα μας,ή καλύτερα, στα γονίδιά μας. Έτσι πιστεύω ακράδαντα. Και δεν υπάρχει καλύτερη βάση στην χρήση των καλλυντικών από ένα καθαρό και υγιές δέρμα που ακτινοβολεί ζωντάνια και ελαστικότητα. Και η καθαριότητα πετυχαίνεται κυρίως με την καθημερινή προσπάθεια,αλλά και την εβδομαδιαία. Και λέω εβδομαδιαία, επειδή το πίλινγκ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πολύ συχνά. Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Θα νιώσουμε άλλοι άνθρωποι. Πεντακάθαρο δέρμα, που αναπνέει και είναι τόσο απαλό όσο και ενός μωρού.
Και κυρίως όλα αυτά με αγνά υλικά, υλικά που έχουμε στο σπίτι μας, στην κουζίνα μας και τα χρησιμοποιούμε στο φαγητό μας. Γιατί, είναι γνωστό ότι αν κάτι δε μπορείς να το φας, τότε γιατί να το βάλεις στο δέρμα σου;
Ας δούμε όμως την πολύ εύκολη και οικονομική συνταγή μας.

Τι χρειαζόμαστε:
3 κουτάλια σούπας αλάτι χοντρό
1/2 κούπα ζάχαρη- λευκή ή καστανή δεν έχει σημασία
1 ποτήρι κρασιού αγνό ελαιόλαδο

Πως το φτιάχνουμε:
Αυτά είναι όλα κι όλα τα υλικά μας. Πολύ φθηνό και πολύ αποτελεσματικό για υγιές για τον οργανισμό μας.

Σ' ένα βαζάκι που κλείνει καλά, ανακατεύουμε καλά το αλάτι με τη ζάχαρη, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Ανακατεύοντας καλά φτιάχνουμε ένα παχύρρευστο υλικό έτοιμο για χρήση.

Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και απλώνουμε σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Τρίβουμε με απαλές κινήσεις ώσπου ν' απορροφηθεί το λάδι. 
Αυτή η ποσότητα που βλέπετε ήταν υπέρ αρκετή για ολόκληρο το χέρι μου. Στη συνέχεια, πλένουμε το σώμα μας καλά με πού σαπουνόνερο, να φύγει η περίσσεια του λαδιού.
Φυσικά και το πίλινγκ μας το χρησιμοποιούμε και στο πρόσωπο, αποφεύγοντας πάντα την περιοχή των ματιών.
Όταν στεγνώσει καλά το δέρμα μας, παρατηρούμε αμέσως πόσο απαλό είναι. Έχει απολεπιστεί από τα νεκρά κύτταρα, και λάμπει από υγεία. Και φυσικά στη συνέχεια, ακολουθούμε τις συνήθειές μας ως προς την ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιούμε.
Διατηρούμε το βαζάκι με το πίλινγκ μας στο μπάνιο μας, για να το έχουμε έτοιμο κοντά μας μόλις το χρειαστούμε.
ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ!

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Καλημέρα φίλοι μου. Θ'αρχίσουμε τη μέρα μας με ένα πολύ διαδεδομένο πλέον αποτοξινωτικό ρόφημα, που σας το παρουσιάζω για να το μάθουν και όσοι δεν το γνωρίζουν ακόμα. Κι επειδή πρώτα το δοκίμασα εγώ πριν το εκθειάσω, σας λέω λοιπόν, ότι είναι πραγματικά απίστευτο. Καθαρίζει τα νεφρά και τον οργανισμό από πολλές τοξίνες. Θα μπορούσα να γράφω κείμενα γι' αυτό, αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται. Θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας από την πρώτη κιόλας φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.Θα νιώσετε ότι αδειάζει το σώμα σας από τα υπερβολικά υγρά που κατακρατεί. Και στη συνέχεια, με συνεχή χρήση,δυναμώνει τόσο το ανοσοποιητικό, που θα ανακαλύψετε ότι ξαφνικά, δεν σας επηρεάζει καμία από τις ασθένειες που κυκλοφορούν κατά καιρούς. Ή τουλάχιστον, θα παλέψουν πολύ για να αφήσουν κάποιο ίχνος πάνω σας. Εγώ από τότε που το χρησιμοποιώ,δεν ασθένησα ούτε στο παραμικρό. Ε,καλύτερη διαφήμιση δε μπορώ να του κάνω. Μόνο να προσθέσω ότι είναι ανέξοδο, χρησιμοποιούμε υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μας.

Τι χρειαζόμαστε:
1 ποτήρι του κρασιού ζεστό νερό
1 κουταλάκι μέλι
χυμός από 1/2 λεμόνι

Πως το φτιάχνουμε:
Τα υλικά της κουζίνας μας. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όμως είναι ότι το μέλι πρέπει να είναι αγνό και όχι εμπορίου με διάφορες προσμίξεις. Τότε όχι μόνο καλό δε μας κάνει,αλλά είναι και επικίνδυνο για την υγεία μας.

Στίβουμε λοιπόν μισό λεμόνι καλά και για να πάρουμε τον χυμό του.

Σ' ένα κρασοπότηρο με ζεστό νερό, ανακατεύουμε καλά το λεμόνι μαι το μέλι και είναι έτοιμο. Το ζεστό νερό πρέπει έχει την θερμοκρασία του γαλλικού καφέ, περίπου 65ο-70ο C. Κι αυτό, γιατί αν το νερό είναι καυτό, τότε θα καταστραφούν όλα τα χρήσιμα για εμάς στοιχεία του.

Πίνουμε λοιπόν αμέσως το ρόφημά μας, πάντα το πρωί μόλις ξυπνήσουμε και όπως είναι ζεστό. Πριν οτιδήποτε άλλο φάμε ή πιούμε. Σιγά- σιγά, θα δούμε ότι μας γίνεται συνήθεια, και πως ακόμα και η όρεξή μας θα ελαττωθεί. 
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ!