Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ, ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΙΑΜΑ

Καλησπέρα φίλοι μου. Δε θα μπορούσα όμως ποτέ να προσπεράσω ένα τόσο σπουδαίο ίαμα της ελληνικής φύσης χωρίς να το αναφέρω, χωρίς να σας το συστήσω, επειδή η χρήση του είναι πολυποίκιλη και επειδή ουσιαστικά δεν κοστίζει  σχεδόν τίποτα η παρασκευή του. Πρόκειται για το σπαθόλαδο, ένα πολύ παλιό ίαμα, που βοηθάει ανέλπιστα πολύ στην ίαση των εξανθημάτων, καψιμάτων, εκζεμάτων, και γενικά πολλών δερματικών παθήσεων.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια μεγάλη μεταστροφή των ανθρώπων προς την ιαματική δύναμη της φύσης. Και το σπαθόλαδο δε μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι, λόγω της πολυχρηστικότητας και της ευκολίας στην παρασκευή του. Και τώρα είναι η εποχή που το άνθος του είναι στις δόξες του.
Όμως φίλοι μου, πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν αντικαθιστά την ιατρική συμβουλή και αγωγή. Όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο, και αν δούμε ότι κάτι επιμένει, πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσουμε τη βοήθεια ειδικού.
Όμως, επειδή το έχω δει να ενεργεί πάνω σε πληγές και διάφορους ερεθισμούς, σας προτείνω να το φτιάξετε και να το έχετε ανά πάσα στιγμή για χρήση. Και μην ξεχνάτε: ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ!
Ας δούμε πως γίνεται:

Τι χρειαζόμαστε:
500ml παρθένο ελαιόλαδο
1 γυάλινο βάζο που να χωρά το λάδι
λουλούδια σπαθόχορτου (κίτρινες κορυφές μόνο)

Πως το φτιάχνουμε:
Μαζεύουμε τα λουλούδια του σπαθόχορτου από δάσος και όχι δίπλα από το δρόμο,  όπως εξάλλου και όλα τα βότανα, για να είναι όσο καθαρότερο γίνεται. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε σε πετσέτα, ν' αποβάλλουν όλο το νερό.

Είναι έτοιμα για τα επόμενα βήματα.

Μέσα στο γυάλινο βάζο τοποθετούμε τα λουλούδια πατώντας τα καλά, να χωρέσουν όλα. Γεμίζουμε με το ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά το βάζο.

Τοποθετούμε το βάζο σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος για πολλές ώρες τη μέρα, για σαράντα μέρες. Ανακινούμε το βάζο 2 φορές τη μέρα.

Μετά το πέρας των σαράντα ημερών, στραγγίζουμε με φίλτρο του καφέ το λάδι από τα λουλούδια και φυλάμε σε καθαρά γυάλινα δοχεία, σε σκιερό μέρος.

Χρησιμοποιούμε πάνω σε πληγές ωσάν απολυμαντικό, ακόμα σε καψίματα, ερεθισμούς και ό, τι άλλο δερματικό πρόβλημα έχουμε. Λίγες σταγόνες σε βαμβάκι, και μια επάλειψη στο πονεμένο μέρος, θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της πληγής, της μόλυνσης, του ερεθισμού.
Δεν πρέπει να υπάρχει σπίτι ελληνικό στις μέρες μας που να μην έχει το σπαθόλαδό του.
Φτιάξτε το φίλοι μου, είναι πολύ εύκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου